Tuesday, 23 September 2014

I'm backk !

Assalamualaikummm ! Rindunyee dengan blog kesayangan ku nii  . Lama dah tak buka , Rasanya dah dua tahun kot . Apa taknya busyy memanjang jee . Banyak mende aku nak kongsi sebenarnyaa ni , Banyak benda berlaku kat aku sepanjang dua tahun aku menyepi dari menulis di blog ni , 

Ok . Let's start the storyy .. 

First , aku nak habaq kat hang semuaa . Aku tak dapat sambung study dalam peringkat ijazah . Sedihh tauu , Aku buat balik permohonan UPU hri tu pun still tak dpt . Buat rayuan pun smaa . Mayb mmg takde rezeki aku nak sambung study kot . It's ok laa . Aku redha dgn apa yng ditakdirkan untuk aku . lagipun , kalau aku sambung study byk guna duit juga ba tu , Keluarga ku ni bukannya dari orang yang senang , Cukup - cukup makan seja kami ni , 

Second , Aku dah ada LESEN MEMANDU ! Yeyyyy ! Kawan baik aku C Marisah tu yg ajak aku untuk amik lesen , Tup tup aku pula dulu dari dia  . Dia belum lagi amik lesen , katanya nak amik nanti sama - sama dengan kakak ipar dia . Pertama kali masa belajar bawa keta tu mmg gabra jugaa laa . Aku terpaksa amik test komputer dua kali n test JPJ dua kali . hahahha ,. Lepas je aku dpt lesen ni , bapa n abg ku cadang nak amik keta tuk aku , First ingat nak amik keta Perodua AXIA yang baru dilancarkan tu . Tp alangkah mahal harga diaa , Mana la aku nak cri deposit keta sebanyak RM 4000 ?? Lupakan la niat nak keta tu fazilahh oiii . Hahahahha , Bincang punya bincang mayb aku akan amik keta Saga . Ok la kan dr takde . Lagipun ia full loan n bayaran bulanannya ok laa . Ingat nak p tgk dah keta masa cuti hri tu tp bapa ku keja plaa  . So tak jadi la p . mayb next time kot . Kalau aku dah ada keta nanti toksah la aku nak sewa keta lagi pulang keja kan . Jimat duit aku rm 30 . hihihi

Third , aku skrg dah start diet dahh , kawan aku aka Adik yang aku sayang kenalkan aku pada diet ni , Nama diet ni ialah DIET ATKINS . . Banyak orang yang dah berjaya dengan diet ni . Aku pernah amalkan diet ni beberapa bulan yang lepas . Mmg turun la berat badan ku dalam seminggu tu . Tapi taulah aku ni . semnagat tak berapa nak kental . So berhenti separuh jalan . TAPI . ni kali aku nekad sda . AKU CABAR DIRI AKU SENDIRI DALAM MASA TIGA BULAN ADA PENURUNAN N INCHLOSS .. Aku dah penat dengan pandangan orang terhadap aku selama ni . Doakan aku yee , 

OK . yang ni last untuk hari ni . Korang jangan bising tauu . Actually kan , aku ada suka kat sorang ammat ni , Dia senior aku masa sekolah dulu . Aku tak tau nak habaq mcm mna kat korang . Critanya mcm ni . Stiap kali dia datang kat tempat keja aku mesti dia bayar kat tempat aku . And pandangan nya lain macam baa . Aduhhh ! Pernah skali dia dtg . Pagi klau tak silap . Dia just dtg bli air mineral kecik jee , Pastu bayar kat tmpt aku . Asal dia dtg mesti dia tgk aku . Kadang buat aku tak keruan oo . Sampaikan aku berdoa jangan laa dia byr kat tmpt aku . Kalau tak makin dup dap aku . HUHUHUHU ,.Ada lagi satu . Dia datang bli roti panjang tu . Blh ba tu dia byr kat kaunter 1 sbb kaunter tu dekat je dgn tmpt roti tu tp kenapa laaaaa dia p tmpt aku jugaa  ??? Baru tu lambat2x lagi keluarkan duit . Yang aku ni dah tak keruan dah jadinyaa . N the last one about him is . .. Masa tu aku rasa dia tak perasan aku . So dia byr kat tmpt kawan aku . yang kawan aku nii plaaa buat spoil btul laaa . Npa laa dia bwa aku berbuall ? Aku dah diam dah tu masa aku nmpk diaa . Skali tu dia menoleh nengok aku . Alahaiii !! . Masa bulan puasa tu kalau tak silap . Pastu dia p laa tmpt kak mang bli krdt agaknyaa . And aku dah nak rest masa tu . So aku p la kluar bli mknn utk berbuka kat luar tmpt keja aku tu , Dia still kat tmpt kak mang , Aku perasan dia perhati aku dr aku kuar smpi laa aku masuk blik . And aku simpan laa makanan aku tu kat tmpt kak mang  . sempat lagi dia tegur aku . " Awal juga beli sungkai " . Belum sempat ku jawab kak Mang dah berusara dulu " Ya laa . durg mna blh kuar nanti , bukan macam kau " . Hihi , Diam2x dia truss . Selamat ada kak Mang ku syg . hihihi . Whatever it is , aku tak nak laa perasan sgt  . Mayb perasaan ku seja ba tu kann ,. Ye laa , Sape la aku ni nak disuka oleh dia . Bknnya aku cantik pun , gemuk lagii . Huhhuhuh. 

Ok la korang . Next time aku ada masa aku akan melaut memanjang lagi kat sini k . Harap korang tak bosan la membacanya k . Hihhih . Gonna miss uu ! Muahhh ! 

No comments:

Post a Comment